Despre Noi

Bine ati venit!

Cine suntem?

Suntem echipa Prodvinalco, o adevarata familie formata din specialisti in domeniul productiei bauturilor alcoolice. Ne-am specializat si am devenit una dintre cele mai mari si performante companii din sector, de-a lungul a peste 85 de ani de activitate.

Vezi Actionariat

ISTORIC PRODVINALCO

 1. 1932

  Compania Prodvinalco isi are radacinile pe piata inca din 1932, moment in care a intrat in vigoare Legea Monopolului Alcoolului si Taxelor de Consumatie prin care se monopolizeaza de catre stat desfacerea spirtului si a derivatelor de spirt. Initial, fabrica functiona sub numele “Fabrica de spirt Max Werlheimer” iar mai apoi, in 1948 aceasta si-a schimbat numele in “Fabrica de Spirt Clujeanul”.

 2. 1951

  La data de 01.07.1951, prin HCM nr. 1204/1951 au fost infiintate Intreprinderile Industriale de Vinuri si Produse Alcoolice, care au preluat stocul si tot inventarul fostelor depozite de turnare a spirtului, astfel ca ia fiinta si la Cluj Intreprinderea de Vin si Bauturi Alcoolice – “Vinalcool Cluj”. Incepand cu aceasta data, “Vinalcool Cluj” a fost   supusa unor multiple reorganizari sub aspectul subordonarii, limitelor teritoriale de activitate si denumirii unitatii.

  Obiectul de activitate al intreprinderii era: achizitionarea vinului, tuicii, rachiurilor naturale, strugurilor, borhoturilor din fructe, vinificarea si industrializarea tuicii si rachiurilor naturale precum si conservarea acestora, prepararea, turnarea bauturilor alcoolice din spirt rafinat si din produse naturale, precum si a vinului.

 3. 1964

  Incepand cu 1964, Vinalcool Cluj a cunoscut o perioada de mare succes, fiind unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania. O atentie importanta s-a acordat modernizarii si extinderii activitatii intreprinderii, astfel incat in perioada 1964-1971 au luat fiinta trei centre de vinificare si trei distilerii moderne, cu o capacitate sporita de prelucrare, inlocuindu-se conditiile rudimentare de vinificatie si distilare de pana atunci.

  De asemenea, o mare importanta s-a acordat si inovatiei, nu mai putin de 16 dispozitive de productie trecand astfel prin procesul de modernizare.

 4. 1971

  Prin HCM nr. 87/1971 ia fiinta Centrala Viei si Vinului, Intreprinderea de Vin si Bauturi Alcoolice Vinalcool Cluj trecand in subordinea acesteia si a Directiei Generale Agricole Cluj, schimbandu-si denumirea in Intreprinderea Viei si Vinului Vinalcool Cluj, denumire sub care la data de 01.06.1972 a fost inregistrata la Registrul de Stat. Tot in acest an a fost dat in folosinta un mare si modern centru de imbuteliere, conditionare si depozitare a bauturilor alcoolice la Baciu, unde societetea isi desfasoara cu succes activitatea pana in ziua de astazi.

 5. 1991

  Ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 58/1991 privind privatizarea societatilor comerciale, in vederea transferului proprietatii de stat catre sectorul privat, in anul 1991 Statul Roman a transmis 30% din capitalul social al Prodvinalco catre Fondul Proprietatii de Private Banat Crisana, care la randul sau a efectuat transferul, cu titlu gratuit, catre cetatenii romani indreptatiti conform legii, prin emiterea certificatelor de proprietate (cupoane), titluri de valoare la purtator. Restul detinerilor de 70% au intrat in proprietatea Fondului Proprietatii de Stat, ulterior o parte s-a transmis catre asociatia P.A.S a salariatiilor companiei. Incepand cu data de 08.04.1997 actiunile societatii au fost cotate la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul VAC.

  In aceasta perioada SC PRODVINALCO SA isi extinde gama de productie precum si interesul pentru imaginea produselor, fiind concepute noi modele de etichete si sticle. De asemenea, au fost modernizate sistemele de sigilare a sticlelor precum si a ambalajelor pentru sticle (colectiv şi individual).

 6. 2004

  Este anul in care societatea Prodvinalco devine integral privata iar asociatia PAS ALCOSAL se desfiinteaza.

  Preocuparea pentru dezvoltarea gamei de produse se dubleaza si incep actiunile concrete pentru dezvoltarea vanzarilor.

  In acest sens, prin hotararea Adunarii Genrale Extraordinare a Actionarilor din data de 29.04.2004 a fost aprobata o strategie de infiintare a unei retele proprii de reprezentanti de vanzari la nivel national.

 7. 2009

  Prodvinalco devine lider de piata pe categoria Alcoholic Drinks, Bitter, Tuici si Rachiuri Naturale. Brandurile care au contribuit la acest lucru sunt: V33, R26, 2 Cai Frumosi, Senator si Vlad Tepes

 8. 2014

  Prodvinalco isi dezvolta domeniul de activitate si intra si
  pe piata imobiliara din Cluj, prin proiectul Traian 36 (locatie
  in care a functionat fostul sediu. Dupa succesul acestui
  proiect, conducerea Prodvinalco decide
  sa investeasca in cel de-al doilea proiect: Traian 23 (locatie
  in care a functionat sectia de transporturi)

 9. 2017

  In urma unei investitii de peste 500 000 euro, este inaugurat
  in anul 2017 noul sediu Prodvinalco,situat in incinta
  fabricii din Baciu.
  Astfel, pentru prima data in istoria sa de 85 de ani, toate
  operatiunile companiei se deruleaza in aceeasi locatie.

Echipa

Andi Dascal – Director General

Andi Dascal este Director General al Prodvinalco SA incepand din anul 2007. A activat initial pe postul de Director de Vanzari, ulterior ocupand functia de Director General Adjunct.

Inainte de a se alatura echipei Prodvinalco, a lucrat timp de 6 ani la Unilever South-Central Europe, pe postul de Sales Unit Manager.

Este nascut in 1971 si a absolvit Facultatea de Inginerie Geofizica a Universitatii “Babes Bolyai” in anul 1995.

Ciprian Jacota – Director Comercial

Ciprian Jacota este Director Comercial al Prodvinalco incepand din Iulie 2009. El coordoneaza activitatile Departamentelor de Vanzari si Marketing.

Familiei Prodvinalco i s-a alaturat in decembrie 2004 pe pozitia de Area Sales Manager, pentru a dezvolta distributia Prodvinalco pe zona Moldovei.

Experienta lui in vanzari incepe in anul 1998, la Coca Cola Romania, pe pozitia de Business Developer, continuand la NCH Romania si Pagini Aurii.

Anca Pop – Director Supply Chain

Anca Pop s-a alaturat echipei Prodvinalco in octombrie 2014 si de atunci coordoneaza departamentele Achizitii, Productie, Logistica si Laborator din functia de Director Supply Chain

Si-a inceput cariera in 2001 in industria automotive ca operator productie subansamble, in 2002 devenind auditor calitate, respectiv sef calitate in compania S.C. A.C.E. S.A. din  Cluj-Napoca.

In perioada 2006 – 2013 ocupa diverse pozitii manageriale in cadrul S.C. FUJIKURA AUTOMOTIVE ROMANIA S.R.L, deruland inclusiv proiecte speciale in afara granitelor tarii.

In 2004 a absolvit cursurile de management in cadrul Facultatii de Studii Europene “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Mirona Mihali – Director Financiar

Mirona Mihali s-a alaturat echipei Prodvinalco in ianuarie 2013 pentru a coordona departamentele Contabilitate, HR, Juridic si IT, aducandu-si experienta acumulata atat in domeniul consultantei, cat si al industriei.

Si-a inceput cariera in domeniul auditului financiar in cadrul PriceWaterhouseCoopers Bucuresti, continuand in domeniul consultantei de management, unde a ajuns in pozitia de Manager. In anul 2009 a parasit domeniul consultantei pentru a gestiona financiar centrul de servicii din Cluj al Office Depot.

Mirona a absolvit Facultatea de Stiinte Economice in Limbi Straine (specializare “Gestiunea Afacerilor”, limba engleza), din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, promotia 2004.ro_RORomanian